Bråvallafestivalen 2013. Arkivfoto: Claudio Bresciani/TT.
Norrköping

Företagare inför Bråvallafestivalen: ”Stäng inte Finspångsvägen”

1:00 min

Inför årets Bråvallafestival i Norrköping hoppas företagaren Sven-Olof Andersson i Fyrby att det ska fungera bättre när det gäller trafiken till och från området.

Vid festivalen i fjol var det avspärrningar som gjorde att kunder till hans handelsträdgård inte kunde ta sig fram, vilket innebar en ekonomisk förlust mitt i högsäsongen.

Sven-Olof Andersson har räknat ut att Dalaborgs handelsträdgård förlorade 40 000 kronor i intäkter. Han har skickat en räkning till arrangören FKP Scorpio, men har fortfarande inte fått något svar direkt ställt till honom.

Inte heller Norrköpings kommun ger inte någon kompensation när det gäller störningar vid större evenemang.

Vid ett utvärderingsmöte i slutet av förra året fick kommunen och arrangören höra både positiva och negativa synpunkter från företagarna. Men enligt Stefan Papangelis som är vd för Upplev Norrköping finns ingen färdig lösning för hur företagarna i området inte ska drabbas igen.

Men Sven-Olof Andersson har ett förslag.

– Finspångsvägen ska vara öppen för allmän trafik så att folk kommer fram och sen att det är fler insläpp på festivalområdet, säger Sven-Olof Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista