Finspång

Inget OS på TV på Finspångs äldreboenden

3:27 min

94-årige Nils Fredriksson från Finspång har skickat in ett medborgarförslag till kommunen där han föreslår att hans kompisar på kommunens äldreboenden ska få se vinter-OS.

- Jag föreslår att kommunen borde se till att det ska gå att se OS nu när det har blivit så att det sänds i betalkanaler, säger Nils Fredriksson till P4 Östergötland.

Den 7 februari inleds OS i Sotji och många svenskar bänkar sig då i TV-sofforna för att följa evenemanget. Men för första gången har Sveriges Television inte rättigheterna utan det är betalkanalen Viasat som kommer att sända med TV3 och TV10 som huvudkanaler. Det här betyder att brukarna på exempelvis äldreboenden i Finspång inte kommer att kunna se OS.

- Man behöver ju bara gå till sig själv, om man har haft ett idrottsintresse i hela sitt liv och skulle hamna på ett äldreboende då skulle det ju vara tråkigt att inte kunna fortsätta att titta på OS, säger Nils Fredriksson.

Vänsterpartisten Stefan Karlsson som är ordförande i socialnämnden i Finspångs kommun säger till P4 Östergötland att det handlar om sex äldreboenden i kommunen och att man nu ska undersöka möjligheterna.

- Att det är tekniskt möjligt är jag övertygad om men om det är juridiskt och ekonomiskt möjligt vet jag inte i dagsläget, vi ska titta på frågan men jag kan inte lova något, säger Stefan Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista