Webbsidan Välja skola är klar nästa vecka. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio
#skolkoll

Alla skolor kan nu jämföras på Skolverkets nya unika sajt

1:58 min

Nästa vecka öppnar Skolverket en ny webbplats på internet där föräldrar och elever kan jämföra olika skolor med varandra. Sajten är unik eftersom den täcker både grund- och gymnasieskolor.

Webbplatsen presenteras i dag i Linköping i samband med den rikstäckande konferensen "Bättre skola".

– Istället för att ha en massa papper framför sig så är det bra att ha allt samlat på en sajt, säger Pavel Jalal som går på Katedralskolan i Linköping.

Webbplatsen finns redan på nätet, men den är inte klar ännu. På torsdag nästa vecka ska den vara helt klar. Lisa Tönus arbetar som webbutvecklare på Skolverket och hon är en av projektledarna bakom sajten.

-- Man kan hitta resultat för elever, betygsresultat, resultat på nationella prov, hur många som fått godkänt i alla ämnen, du kan se lärartäthet och exempelvis om lärarna har utbildning. Tanken är att webbplatsen ska vara ett stöd till elever och föräldrar när man väljer skola, säger hon.

Enligt projektledaren Lisa Tönus har informationen som finns på webbplatsen efterfrågats av elever och föräldrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista