Arkivfoto: Kim Hellström.
Ishockey

Nytt nederlag för Vita Hästen

3:34 min

Vita Hästen åkte på sin andra raka förlust i allettan. Ånyo på hemmais. Visserligen blev det en poäng den här gången, men gästande Mariestad lade beslag på två i och med att de vann straffläggningen. 3-4 (0-2, 0-0, 3-1, 0-0, 0-1) till slut.

I söndags spelade laget seriefinal hemma i Himmelstalundshallen. Då blev det 3-5-förlust mot Kallinge-Ronneby IF och utöver det en tappad serieledning. Matchbilden mot tabelltrean Mariestad påminde mycket om den matchen. Ett långa stunder spelförande Vita Hästen mot ett klokt spelande bortalag som utnyttjade chanserna de fick. Det lyste 0-2 på jumbotronen efter två spelade perioder.

– Vi börjar lite ängsligt men samtidigt tycker jag att vi har hyfsad kontroll på matchen. De tar vara på sina chanser och vi får en kraftig uppförsbacke, sa Vita Hästens forward Henrik Bankelius till P4 Östergötland efter matchen.

I likhet med seriefinalen mot KRIF fick hemmalaget till en offensiv forcering i den tredje perioden som också bar frukt. Två av de tyngsta offensiva pjäserna – Niklas Lihagen i power play följt av Marcus Eriksson – ordnade fram 2-2. Samme Lihagen gjorde med dryga minuten kvar att spela av ordinarie tid 3-3. Mariestad hade däremellan stuckit fram med en 2-3-puck. En mållös förlängningsperiod följdes av en straffläggning där Mariestads skyttekung Eddie Davidsson var den ende som hittade nätet. Bonuspoängen därmed till västgötarna.

– Det var lite för mycket fokus på vilka vi möter och vi hade kanske för stor respekt för dem, funderade Bankelius.

Nämnda Kallinge-Ronneby gick dock på pumpen på bortaplan mot Mörrum – förlust med 3-2 där vilket gör att Vita Hästen endast är en poäng efter Blekingelaget i allettan efter åtta spelade omgångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista