Foto: Jimmy Calmerberg/Sveriges Radio
Norrköping

Whirlpoolanställda fick besked om nedläggningen via media

Anställda: De kunde ha skött det proffsigare
2:04 min

De Whirlpoolanställda som gick på sitt skift klockan 15 igår eftermiddag hade ingen aning om varför de möttes av journalister när de kom till jobbet. Ingen hade informerat dem om beskedet att Whirlpools fabrik i Norrköping ska läggas ned och att samtliga 323 anställda varslats om uppsägning.

– Man blir ju lite paff. Det borde de ju ha kunnat meddela arbetarna om, kan man tycka, säger Daniel Persson, som fick beskedet av vår reporter när han kom till jobbet igår.

Klockan 14 igår eftermiddag höll Whirlpools ledning ett informationsmöte för personalen på fabriken i Norrköping. Samtidigt skickade man ut ett pressmeddelande om företagets nedläggningsplaner.

Men eftersom flera av de anställda inte gick på sitt skift förrän klockan 15 var många helt ovetande om företagets planer och fick veta om vad som hänt av journalister när de kom till jobbet igår eftermiddag.

Företagets vd Raphael Delrue säger till P4 Östergötland att de anställda är första prioritet och att de ska behandlas med största respekt, men samtidigt menar han att man inte kunde ha gjort på något annat sätt.

– Det är tyvärr nästan omöjligt att informera alla på en gång.

Daniel Münter och David Ibrahim som också fick beskedet om nedläggningsplanerna via media tycker däremot att företaget kunde ha skött det här bättre.

– Man tycker ju att de kunde ha skött det lite proffsigare.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".