Tanya Massamba. Arkivbild: Kim Hellström.
Basket

Dolphins segrade i seriefinal

Tanya Massamba: "Vi visade vinnarmentalitet"
1:26 min

Efter två raka förluster, säsongens två första i ligaspelet, studsade Dolphins från Norrköping tillbaka. Northland Basket besegrades på hemmaplan med 55-42 till slut vilket medförde att Dolphins återtog förstaplatsen.

Det var framför allt ett aggressivt och lyckosamt försvarsspel som lade grunden till segern. Extra viktigt, eftersom Northland gjort sig känt som ett poängstarkt lag den här säsongen.
– Jag tycker att vi gör ett bra jobb där – och tar samtidigt hand om bollen mycket bättre i anfall, sa Tanya Massamba till P4 Östergötland efter matchen.

Luleålaget Northland var ett av de två lag som Dolphins fick ge vika mot i förra veckan. I den matchen skadade sig just Tanya Massamba. Hon var tillbaka i spel i onsdagskvällens returmöte och kände att det var ett annat Dolphins som tog sig an den här matchen, gentemot hur det såg ut uppe i Norrbotten.

– Vi hade inte den här vinnarmentaliten då. Vi var inte riktigt med från start och kastade bort väldigt mycket bollar i första quartern, jämförde Massamba.

I de offensiva leden var det Elisabeth Egnell och Johanna Källman som utmärkte sig mest. 18 poäng vardera. I och med vinsten är Dolphins tillbaka som tabelletta, två poäng före just Northland som har en match mindre spelad. I och med bortaförlusten mot Northland (65-57) behövdes en differens på nio poäng för att fixa hemmaplansfördel i det kommande SM-slutspelet. Det ordnade alltså de regerande svenska mästarinnorna från Norrköping. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".