1 av 2
Minneplatsen i Ljungsbro. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
2 av 2
Maria Johansson. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Linköping

Minnesplatsen i Ljungsbro blir kvar tills vidare

1:23 min

På onsdag väntas åtal väckas mot den misstänkte för dubbelmordet i Ljungsbro. På mordplatsen brinner fortfarande ljus för offren, men det finns delade åsikter om hur länge minnesplatsen bör vara kvar.

– Jag kan inte se att man vill minnas en mordplats. Ska man minnas människorna som man saknar så ska man gå till en minneslund eller en begravningsplats, säger en Ljungsbrobo. 

Men ungdomar på orten vill ha platsen kvar.

– Det är skönt att ha något lite närmare som man kan gå till. Tända ett ljus och så. Det är alltid tända ljus där, säger några ungdomar på orten.

Ljusen brinner i lyktor vid minnesplatsen som kommunen byggt på med träpallar när man flyttade undan sakerna från cykelvägen för att trafikanter skulle kunna passera.

Här finns förutom ljuslyktor också hemmasnickrade kors, brev, nallar och meddelanden. Kommunen äger marken och en entreprenör ser till minnesplatsen varje vecka. Enligt drift- och underhållschef Kennet Karlsson på Linköpings kommun så kommer platsen att vara kvar så länge man märker att det finns ett engagemang kring den.

Maria Johansson bor i Borensberg, men besöker Ljungsbro och hon har viss förståelse för att det finns de som vill ha bort minnesplatsen.

– De som bor närmast måste ju bli påminda om det hela tiden, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista