Minneplatsen i Ljungsbro. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Dubbelmordet i Ljungsbro

Dags för åtal för dubbelmordet i Ljungsbro

Den man som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro utanför Linköping förra året åtalas i morgon för mord, försök till mord, olaga frihetsberövande, grovt hemfridsbrott och misshandel.

- Förundersökningen är avslutad och vi anser att utredningen ger tillräckligt underlag för åtal, säger kammaråklagare Kajsa Malmström i ett pressmeddelande.

Mordet skedde i början av november sedan den 34-årige mannen först brutit sig in i en villakällare. Med sig hade han två pojkar. Paret i huset lyckades frita en av pojkarna. Mannen försvann ut med den andre och hamnade i handgemäng med ett annat par som förstått att något var fel och gått ut ur sitt hus. I det handgemäng som uppstod dödades kvinnan i paret, 57 år gammal, och den 15-årige pojken.

Enligt ett rättspsykiatriskt utlåtande var 34-åringen allvarligt psykiskt störd vid händelsen, men är det inte längre. Han kan därmed dömas till fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista