Finansminister Anders Borg. Foto: Vilhelm Stokstad/TT.
Norrköping

Anders Borg vill se kraftsamling i Norrköping efter varslen

4:17 min

Nu gäller det att kraftsamla i både kommunen och regionen. Det säger finansminister Anders Borg (M) med anledning av den senaste tiden stora varsel i Norrköping. Under måndagen besökte han Norrköping och Linköping, två städer som i nuläget har olika lägen när det gäller arbetsmarknaden.

– Norrköpig har fått väldigt tuffa och tunga besked, säger Anders Borg om sin gamla hemstad.

– Nu gäller det att kraftsamla i regionen med kommunen, arbetsförmedlingen och länsstyrelsen för att hitta sätta att möta de berörda mäniskornas oro och bekymmer med mer utbildnings- och omställningsresurser.       

Anders Borg menar att det även finns hjälp att få för Norrköping från regeringens håll.

– Det finns en god möjlighet att inom de rätt betydande resurser som arbetsförmedlingen har, koncentrera omställningsresurser hit. Sen finns det också en del ytterligare stöd, kanske framför allt från de europeiska socialfonderna där man kan göra en del bredare insatser, och det ska vi gärna underlätta för Norrköping om de vill hitta sådana, säger Anders Borg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista