Regissör Mattias Carlsson, scenograf Magnus Möllerstedt och kapellmästare Johan Siberg berättar om deras tankar kring musikalen. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio.
Kultur

Sound of music sätts upp på Östgötateatern

Mattias Carlsson:"Det är en spännande och aktuell historia"
5:35 min

I höst blir det återigen musikal på Östgötateatern då den klassiska musikalen Sound of music sätts upp och får premiär i oktober. Regissör är Mattias Carlsson som vill spegla vår samtid i uppsättningen och se vilka paralleller historien kan ha i dag.

Många förknippar nog musikalen med filmen från 1965 där Julie Andrews spelade huvudrollen som Maria. Maria som lämnar klostret för att bli barnskötare till änklingen von Trapps sju barn.

I dagarna är det auditionen för rollen som Maria i Östgötateaterns uppsättning.
Till barnrollerna, där barnen ska vara mellan 8 och 17 år gamla, kommer det också att vara en audition i mars. Det är redan klart att det blir Rickard Carlsson som gör baronen von Trapp.

Det är samma team som låg bakom uppsättningen av Familjen Addams för två år sedan som nu tar sig an Sound of music, koreografen Cynthia Kai, scenograf Magnus Möllerstedt och regissör Mattias Carlsson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".