Joakim Kjellbom i Dolphins.
Basket

Dolphins segrade i tuff match

2:13 min

Tufft, jämnt och dramatiskt blev det in i det sista då tabelltrean Dolphins och tabellfyran Sundsvall Dragons drabbade samman. Hemmalaget Dolphins kunde dock dra det längsta strået till slut och vinna med 79-76 inför 579 åskådare.

– Vi låg under stora delar av matchen men spelar starkt på slutet, lyckas komma tillbaka och gå förbi, sa Dolphins Joakim Kjellbom till P4 Östergötland efter matchen.

I den fjärde och sista quartern fick hemmalaget jaga en del i uppförsbacke, precis som fallet var flera gånger tidigare i matchen. Dolphins kunde dock, främst tack vare letten Edgars Jeremanovs utmärkta skytte i slutskedet, vända och till slut vinna. Därmed undvek Norrköpingslaget sin andra raka hemmaförlust den här säsongen.

– Vi har förlorat en match hemma nu och det räcker för i år, slog Kjellbom fast.

Nämnde Jeremanovs var Dolphins poängbäste spelare mot Sundsvall med sina 19 poäng. Kjellbom strax där bakom på 18.

Dolphins befäster därmed sin tredjeplats i tabellen, en placering Sundsvall hade aspirerat ännu hårdare på ifall de hållit undan hela vägen under onsdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista