Olyckan inträffade en onsdagskväll i början av december förra året. Foto: Sveriges Radio
Norrköping

Lastbilschaufför hade över tre promille alkohol i blodet

Den lastbilschaufför som omkom i en singelolycka på E4:an vid Löfstad mellan Norrköping och Linköping i början av december förra året hade 3,28 promille alkohol i blodet. Det konstaterar trafikpolisen i Östergötland som nu har utrett dödsolyckan.

Det var en onsdagskväll i början av december som flera bilister kontaktade polisen och berättade om en kraftigt vinglande lastbil, som var på väg norrut på E4:an genom Östergötland.

Flera polispatruller skickades till platsen, men när chauffören fick syn på polisbilarna vinglade han till kraftigt och körde av vägen. Lastbilen hamnade på sidan i diket och chauffören, som klämdes fast inne i förarhytten, skadades så svårt att han senare omkom.

Vid obduktionen kunde man konstatera att mannen, som var i 50-årsåldern, hade hela 3,28 promille alkohol i blodet. Det var också orsaken till olyckan, konstaterar polisen.

– Vi har i utredningen inte hittat några andra förklaringar till olyckan, säger Lars-Jonney Jonsson, chef för trafikpolisen i Östergötland.

Nu har trafikpolisen utrett dödsolyckan. Bland annat har de bilister som blev vittnen till olyckan förhörts. Den kraschade lastbilen har också undersökts, men enligt polisen var det

Vid obduktionen visade det sig att mannen, som var i 50-årsåldern, hade varit kraftigt berusad. Enligt polisen hade han hela 3,28 promille alkohol i blodet och

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".