Linköping

Digital tidsmätning införs på Linköpings förskolor

1:20 min

I Linköping ska det införas digital närvaromätning på samtliga förskolor, såväl kommunala som fristående. Syftet är att få en bättre planering, både gällande personal och pengar till förskolorna.

– Det är för att bättre kunna planeringa bemanningen, alltså personalens scheman och för att bättre kunna fördela resurser, pengar, till förskolan, säger Klas Lind som är sakkunnig handläggare på utbildningskontoret i Linköpings kommun.

Under förra året genomförde utbildningskontoret en pilotstudie då man mätte närvaron på 13 förskolor i Linköping. Lärarna förde närvaron på en läsplatta.

– Det visade sig att det ser olika ut på olika förskolor, säger Klas Lind.

Det handlar inte om att införa någon slags stämpelklocka för barnen, enligt Klas Lind.

– Nej, det är ingen stämpelklocka, det är att ha koll på vilka närvarotider barnen har på förskolan och då kunna planera verksamheten på ett bättre sätt.

Innan sommaren ska utbildningskontoret ha tagit fram en modell för digital narvaromätning och presenterat det för barn- och ungdomsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista