Foto: Annika Selin/Sveriges Radio
Norrköping

Konsult ska titta på möjligheten att få Vitamex att stanna i Norrköping

0:42 min

Fackförbundet IF Metall kommer att anlita en arbetstagarkonsult som ska göra en analys av möjligheterna att behålla företaget Vitamex i Norrköping där 75 personer varslades om uppsägning för drygt två veckor sedan.

Det var i slutet av januari som ledningen för Vitamex varslade 75 av 85 anställda om uppsägning. Företaget, som bland annat tillverkar vitaminer i brustablettform, tänker flytta produktion och packning till ett systerföretag i England.

– Det är vår ambition att försöka visa för företaget eventuellt att det finns möjligheter att behålla hela eller delar av verksamheten i Norrköping, säger Zoran Stanic, ombudsman på IF Metall i Östergötland.

Tror du själv att det är rimligt?

– Jag har förhoppningen att vi kan komma fram till en sådan slutsats, men det återstår att se.

Hur är stämningen bland personalen på Vitamex just nu?

– Det är klart att stämningen är väldigt orolig, man undrar ju ständigt vad som händer och sker i och runt företaget, alla vill få besked i frågan, men tyvärr har så vi en förhandlingsprocess att arbeta utifrån, säger Zoran Stanic.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista