Linköping

Fängelsestraff för man som langade till minderåriga

Sex månaders fängelse blev straffet för den 52-årige man från Linköping som sålt alkohol till ungdomar. Under åtta månade körde han runt med sin bil och levererade öl och sprit till minderåriga i Linköping. 

Det är en omfattande polisutredning med många timmars spaning som ligger bakom domen.

Det var i mars förra året som polisen fått tips om att mannen sålde alkohol till ungdomar.  De följde efter honom och såg när han en kväll utanför en affär i de centrala delarna av Linköping lämnade över ett flak öl i en pappkasse till en ung man.

Några dagar senare greps 52-åringen när han hade sålt vodka och öl till andra ungdomar. I hans bostad hittades kontanter och en mobiltelefon dit många ungdomar ringt när de ville handla av honom.

Polisutredningen visade att mannen sålt öl, vin, starksprit och alkoläsk i minst åtta månader och tingsrätten anser att försäljningen varit näst intill yrkesmässigt. Under rättegången har 15 ungdomar vittnat av alkoholköp och 52-åringen döms för brott mot alkohollagen och grovt brott mot alkohollagen samt olovligt innehav av alkoholdrycker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista