1 av 5
Advokat Thomas Bodström bredvid den åtalade 34-åringen. Foto: Per Larsson/TT
2 av 5
Kammaråklagare Britt-Louise Viklund. Foto: Jimmy Calmerberg/Sveriges Radio
3 av 5
Advokat Thomas Bodström. Foto: Per Larsson/TT
4 av 5
Kammaråklagare Kajsa Malmström. Arkivbild: Stefan Jerrevång/TT
5 av 5
Linköpings tingsrätt. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio.
Dubbelmordet i Ljungsbro

Stort intresse för rättegången om dubbelmordet i Ljungsbro

Kammaråklagare Kajsa Malmström under rättegången
2:03 min

I dag inleddes rättegången mot den 34-årige man som åtalats för dubbelmordet i Ljungsbro. Intresset för att lyssna på rättegången var stort, särskilt från massmedia. Redan en halvtimme innan rättegången startade i morse blev kön lång för att ta sig in genom den säkerhetskontroll som fanns på Linköpings tingsrätt på grund av rättegången.

Åklagarna Britt-Louise Viklund och Kajsa Malmström började med att gå igenom åtalspunkterna.

Genom sin advokat Thomas Bodström nekade 34-åringen till mord. Han hade inget uppsåt och ingen avsikt att döda. Han har svårt att minnas vad som hände. Däremot erkänner han vållande till annans död. Enligt Thomas Bodström har en dålig psykisk hälsa och användandet av den omtalade drogen MDPV lett fram till en psykos och att brotten begicks:

Den 34-årige mannen kom in i rättsalen med en jacka över huvudet. Han har under rättegången varit lugn och samlad, men han har tittat ner i bordet och inte velat möta de båda åklagarnas blickar.

Åklagaren Britt-Louise Viklund anser att det var flera omständigheter som ledde fram till morden och att straffvärdet för brotten i Ljungsbro är livstids fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".