Jesper Berkselius, Sven Wolter och Ann-Sofie Andersson Kern medverkar i en cabaret för hemlösa foto:Maria Turdén/Sveriges Radio
Norrköping

Cabaret på Östgötateatern till stöd för hemlösa

7:03 min

Med musik, dans och skådespel kommer Östgötateatern att samla in pengar för att stödja de hemlösa i Norrköping. Det är skådespelaren Sven Wolter som tagit initiativet till att använda Stora teatern och personalen i syfte att få in pengar till organisationen Hela människan.

Sven Wolter som repeterar pjäsen Swedenhielms av Hjalmar Bergman på Östgötateatern fick idén om en cabaret efter att ha sett ett tvinslag om hur dom hemlösa hade det i Norrköping.

Östgötateaterns personal ställer upp på olika sätt och Wolter själv kommer att vara konferencier.

Det är gratis inträde och publiken får själva avgöra hur mycket de vill lämna i bidrag.

Intäkterna kommer att gå till organisationen Hela människan som bland annat driver Ria center där Kimmo Strand är föreståndare och han säger att pengarna kommer att göra skillnad.

– Vi kanske kan ha öppet på söndagar också för är man hemlös är en dag utan någonstans att ta vägen extremt lång. Det finns hur mycket hål som helst att stoppa pengarna i säger Kimmo Strand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista