Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio.
Dubbelmordet i Ljungsbro

Kameraförbud i rättssalen

När rättegången idag fortsatte mot den 34-årige man som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro hade rättens ordförande Mats Orstadius beslutat om att införa totalt kameraförbud i rättssalen.

Tv-bolag brukar använda sina tv-kameror för att ta upp ljud i rättssalen, utan att filma, vilket brukar tillåtas, men i går hade ett tv-bolag filmat i smyg i rättssalen och publicerat bilderna.

Att filma och fotografera i rättssalar är inte tillåtet.

I dag har den 34-årige mannens före detta sambo hörts i rätten.

Veckan innan dubbelmordet ska 34-åringen ha försökt att pressa den före detta sambon på pengar genom att bland annat hota om att lägga ut nakenbilder på henne på internet. Han ska enligt den före detta sambon också ha skickat bilder till 347 av kvinnans bekanta.

Kvinnan berättade också i rätten att 34-åringen slagit henne. Hon vädjade också till 34-åringen att inte ta kontakt med henne och deras barn i framtiden.

34-åringen bad om ursäkt för hur han agerat mot sin före detta sambo. Han erkände också att han lagt ut bilder på henne på Facebook. Han sade att han var desperat för att få tag i pengar till sitt missbruk.

Idag har också åklagaren spelat upp de förinspelade förhören med den 14-årige pojken som tvingades ner i en villakällare tillsammans med den 15-årige pojken som mördades av den misstänkte gärningsmannen.

Pojken berättade då hur 34-åringen tejpade deras händer och ansikten med silvertejp, och att han trodde att 34-åringen skulle döda dem båda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista