Östnytt
Östergötland

Östnytt blir mer östgötskt

Det kommer bli mer Östergötland i SVT:s Östnytt från och med nu. Södermanland får ett eget nyhetsprogram.

Idag beslutade SVT:s företagsledning om en ny organisation för de regionala nyheterna. Östnytt kommer att delas upp så att Södermanland får ett eget nyhetsprogram, och de nyheter som visas i Östergötland istället fokuserar på just Östergötland och Gotland.

Man kommer också minska antalet orter som håller i själva sändningarna, så att teknik och nyhetspresentatörer samlas på sex orter. Norrköping är en av dem.

Enligt Östnytts redaktionschef betyder det att man flyttar om resurser så att fler reportrar kan vara ute och bevaka i området.

– Det här är ett sätt att få fler journalister som kan jobba ute på fältet och ägna oss lite mindre åt det som kräver mycket av oss idag: att sända ut programmen, säger redaktionschefen Karoline Spångberg Norlander.

Från facket är man kritisk till beslutet. Bland annat tycker de inte att de fått tillräcklig information för att kunna bedöma om de tekniska lösningar man lutar sig mit kommer att fungera i praktiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista