Åklagare Kajsa Malmström. Foto: Jimmy Calmerberg/Sveriges Radio.
Dubbelmordet i Ljungsbro

Värdefulla uppgifter har framkommit under dagens förhör

4:32 min

Under rättegångens andra dag hördes den misstänkte 34-åringens före detta sambo. Det spelades även upp inspelade förhör med den 14-årige pojke som tvingats ner i källaren tillsammans med den 15-årige pojken som mördades.

Åklagare Kajsa Malmström tycker att det kom fram värdefulla uppgifter under de båda förhören.

– Sambon är kanske den person som känt gärningsmannen bäst sen tidigare, och kan därför lämnna världefulla uppgifter om hur han har varit tidigare. Det är intressant att få en bakgrund till hur han agerar i vanliga fall för att jämföra med hur han har agerat nu, säger Kajsa Malmström.

Hon tycker att den 14-åriga pojkens redogörelse, som spelades in bara timmar efter morden, är detaljerad och ger viktig information.

-- Hittills så är han den ende som kunnat ge en berättelse av händelseförloppet innan de kommer till det här huset.

Den 34-årige mannen har under förhören som hölls under utredningen lämnat knapphändiga uppgifter och sagt att han haft dåliga minnesbilder av vad som hänt.

– Han har berättat mycket lite i tidigare förhör om vad som hände. Vi får se om han kan lämna mer uppgifter nu än han har gjort under förundersökningen, säger Kajsa Malmström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista