Eli Korpi var en av besökarna på rekryteringsmässan i Norrköping. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio
Norrköping

Många besökare på jobbmässa

1:27 min

För fjärde året i rad arrangerade arbetsförmedlingen rekryteringsmässor i Norrköping och Linköping. Drygt 50 företag och utbildningsanordnare fanns med på mässorna där jobb som bland annat säljare och chaufförer förmedlades.

- Jag har kommit hit för att prata med främst Kolmården eftersom jag söker jobb där som receptionist och sen för att prata med olika bemanningsföretag, säger Eli Korpi som var en av besökarna på jobbmässan i Norrköping.

Arbetsförmedlingen uppskattade att omkring 2000 personer skulle dyka upp på rekryteringsmässan i Norrköping där ett 40-tal jobb förmedlades. Mikael Augustzen representerade ett av företagen, Eventgänget, som fanns med på mässan.

- Vi söker människor till vår personalbank i alla åldrar som till exempel ansiktsmålare, ballongdekoratörer och inredare, säger Mikael Augustzen från Eventgänget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista