Polisavspärrning i Ljungsbro efter dubbelmordet. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Linköping

Tredje dagen i dubbelmordsrättegången

I dag fortsätter rättegången om dubbelmordet i Ljungsbro. Nu kommer man att höra familjen som den misstänkte 34-åringen bröt sig in hos strax före morden. Man kommer även höra särbon till den 57-åriga kvinna som mördades.

Rättegången om dubbelmordet i Ljungsbro är nu inne på den tredje dagen. I dag hörs familjen där den misstänkte 34-åringen bröt sig in strax innan dubbelmordet.

34-åringen krossade rutor till familjens villakällare och tvingade in två pojkar där. En av pojkarna, en 15-åring, blev sedan mördad. Men innan han lämnade huset ska 34-åringen ha misshandlat både mamman och dottern i huset med ett metallrör. Mamman ska ha fått ett slag mot huvudet som hon delvis lyckades undvika. Och hennes 16-åriga dotter fick ett slag mot axeln. Man ska också höra pappan i familjen.

Under dagen ska också särbon till den 57-åriga kvinnan som mördades höras i tingsrätten. De båda försökte stoppa 34-åringen från att döda 15-åringen. Mannen skadades av ett slag i huvudet medan kvinnan alltså dödades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".