Ishockey

Rautio och "Mange" redo för SHL-premiär

3:44 min

I morgon är det SHL-premiär för Linköpings hockeyklubb. De inleder med ett hett E4-derby på bortais mot HV71. P4 Östergötland har tagit pulsen på nye målvakten David Rautio och backveteranen Magnus Johansson.

Förra säsongen kom målvaktsspelet att bli en akilleshäl för östgötarna. Laget hade svårt att hitta stabiliteten och använde sig av ett flertal målvakter under säsongens gång. Nu är förhoppningen att Luleåförvärvet David Rautio ska råda bot på detta. Han bildar målvaktspar med stortalangen Marcus Högberg.

– Jag tycker vi har bra konkurrens på målvaktssidan. Får vi bara jobba in ett tryggt försvarsspel har vi goda förutsättningar för att lyckas, säger Rautio till P4 Östergötland.

En annan stor nyckelfigur för LHC blir i vanlig ordning backveteranen och lagkaptenen Magnus Johansson, med meriter från bland annat OS- och VM-spel. Det här blir hans 25:e (!) A-lagssäsong. Förra säsongen passerade han 700 matcher i moderklubbens tröja.  

– Jag tycker hockey är fantastiskt kul. Jag njuter av att komma ner och träna med grabbarna och spela matcher. Motivationen kommer gratis, säger Johansson till P4 Östergötland.

Han har goda förhoppningar om säsongen som nu väntar. Den föregående levde LHC mycket på förstakedjan – varifrån både Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson försvunnit från till den här säsongen.
– Vi har en bred trupp med fyra fulla kedjor som ser riktigt tunga ut och på det sättet kommer vi blir svårare att möta, säger Johansson.