Foto: Lisen Elowson Tosting/Sveriges Radio

Stökigt i Norrköping i samband med matchen

Det blev stökigt i Norrköpings centrum i samband matchen i hockeyallsvenskan mellan Norrköpingslaget Vita Hästen och Södertälje SK.

Bland annat kastades bengaler både utanför O’Learys och inne i Himmelstalundshallen.

– Innan matchen har man kastat ett par bengaler utanför O’Learys, sedan lugnade det ner sig. Men sedan har det varit en del småstök på läktaren och enligt uppgift har man dragit av en bengal inne i Himmelstalundshallen, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid Östergötlandspolisen.

Personen som smällde av en bengal inne på arenan är identifierad och polisen har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen. Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada i samband med oroligheterna.

Två personer, båda hemmahörande i Södertälje, har gripits misstänkta för våld mot tjänsteman. En av dessa ska ha slagit en vakt i ansiktet i samband med ett avvisande och den andra ska ha knuffat en vakt när denne försökte hindra bortsupportrar som genomförde en rusning.

Sammanlagt åtta personer omhändertogs för fylleri och störande av ordning och ett 20-tal personer blev avvisade. 

– Det var ingen upploppsliknande form, men det var lite småtråkig stämning, säger Mariana Persson.

Matchen slutade 2-1 till Vita Hästen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".