Ishockey

Jennifer Wakefield trivs i herrhockeyn

3:58 min

Östgötahockeyn och herrlaget IK Guts har till den här säsongen fått förstärkning av den kanadensiska landslagsspelaren Jennifer Wakefield. 

25-åriga Jennifer har ett VM-guld och ett OS-guld med det kanadensiska damlandslaget på meritlistan. Nu är förhoppningen att hon ska ta ytterligare kliv i utvecklingen genom att spela med herrlaget IK Guts från Norrköping, som spelar i division 3.

– Det här är något jag alltid velat göra. Jag har blivit väldigt bra mottagen här av spelarna, tränarna och klubben, säger Jennifer till P4 Östergötland.

Hon spelar även för regerande svenska mästarinnorna Linköpings HC i Riksserien på damsidan. Inom herrhockeyn är det framför allt mer fysiskt motstånd och vikten av att fatta snabba beslut ute på isen hon känner är mest utvecklande för henne.
– Jag hoppas vi får se mer av det här i framtiden. Damhockeyn utvecklas hela tiden. Det är en individuell fråga men jag kan definitivt rekommendera det, säger hon.

Rutinerade lagkamraten Ola Svanberg ser det hela som en positiv injektion.
– Det är lite speciellt. Men samtidigt håller hon en så pass hög nivå här så man tänker inte mycket på att det är en tjej man möter där ute på isen. Det är i så fall efteråt när man kommer till båset. Det finns absolut en marknad för damspelare på den här nivån, säger Svanberg.