Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Söderköping

Söderköpingspar blev kontaktfamilj

"Så länge de vill ha oss där, så kommer vi att finnas med"
1:31 min

Utanför Söderköping bor familjen Ehlert Ankarstrand. När de inte kunde få egna barn bestämde de sig för att först bli familjehem och sedan kontaktfamilj.

Cecilia Ehlert Ankarstrand och hennes man Tomas hade försökt få barn i flera år när en bekant föreslog att de borde ansöka om att bli familjehem. Och en vårdag för nästan fyra år sedan flyttade två tvillingpojkar in i parets hus utanför Söderköping. Ett beslut som de aldrig har ångrat.

– Vi ville inte slösa våra bra år, pigga år och energirika år på en längtan att få barn i vår familj som var små, ja, varför ska man kasta bort den längtan när man faktiskt kan ge kärlek till barn som redan finns, säger Cecilia Ehlert Ankarstrand.

Under tre år som barnen bodde hos Cecilia och Thomas fick paret två egna pojkar och idag är familjen istället kontaktfamilj till tvillingarna. Det betyder att de bor hos sin biologiska familj, men hälsar på i Söderköping en helg var tredje vecka.

– Så länge de vill ha oss där, så kommer vi att finnas med. Så är det, säger Cecilia Ehlert Ankarstrand.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".