1 av 3
Ljungsbro efter morden. Foto:Christian Ströberg/Sveriges Radio
2 av 3
Charlotta Stjärne, rektor på Ljungsbro skola. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
3 av 3
Anders Rosén, ordförande i Trygga Ljungsbro. Foto:Raina Medelius/Sveriges Radio
Ljungsbro

Ett år sedan dubbelmordet i Ljungsbro

Ljungsbrobo:" Man tar inte upp det lika mycket som förut"
1:27 min

Idag är det ett år sedan dubbelmordet i Ljungsbro inträffade där en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna dödades av en 33-årig man. Men så här ett år efter morden talas det inte lika mycket i Ljungsbro om det som hänt.

Dubbelmordet skedde på en gång- och cykelväg i Ljungsbro natten mot den andra november förra året. Femtonåringen och en vuxen kvinna dödades av en 34-årig man som nu är dömd till livstids fängelse för morden. Hovrätten skriver i sin dom att 34-åringens handlande förefaller sakna både motiv och ändamål.

Imorgon hålls en minnesstund för den mördade pojken på Ljungsbro skola. Det är elevrådet som i samarbete med skolan har utformat minnesstunden.

- Vi gör en liten kort minnesstund, det är ett behov från eleverna säger, Charlotta Stjärne är rektor på skolan.

I Ljungsbro håller kyrkorna lite extra öppet under helgen som ju är Allhelgonahelg men det blir ingen  särskild minnesstund på grund av morden. Kyrkoherde Sverker Linge säger att det rent allmänt är många som tänker på sina döda nära och kära under den här helgen.

Föreningen Trygga Ljungsbro, som startades efter dubbelmordet, har man också beslutat att inte ordna något speciellt under helgen.

- Vi känner i föreningen att vi inte vill riva upp såren bland de unga men vi kommer att finnas tillhands för de som behöver oss, säger Anders Rosén som är ordförande i Trygga Ljungsbro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".