1 av 2
Misstänkt mordvapen. Foto: polisen.
2 av 2
Det är en omfattande utredning som ligger till grund för dagens dubbelmordsåtal, berättar Anders Selevik vid Östgötapolisen och kammaråklagarna Anna Jakobsson och Thomas Ramstedt vid en presskonferens på måndagen. Foto: Maria Turdén, Sveriges Radio
Norrköping

Två bröder åtalas för dubbelmord

"Det har hållits ganska många förhör", säger kammaråklagare Thomas Ramstedt
1:35 min

Förundersökningen om dubbelmordet på två bröder i Hageby i Norrköping i påskas har försvårats och även fördröjts av att de personer som hörts inte velat berätta allt man har sett.

Efter drygt 500 förhör väcktes i dag åtal mot två män i 30-års åldern som också är bröder och som nu misstänks för morden.

Kammaråklagare Thomas Ramstedt säger att det har varit en omfattande utredning.

--  Det var väldigt många på platsen och det var rörigt. Många har hörts och det har lämnats motstridiga uppgifter. Det har varit ett problem att få fram tillräckligt säkra uppgifter för att kunna klarlägga händelseförloppet, säger han.

Upprinnelsen till morden ska enligt åtalet vara en konflikt som uppstått mellan familjerna efter en skilsmässa och vårdnadstvist. De åtalade nekar till brott.

Rättegången inleds nu på måndag i Linköpings tingsrätt och beräknas pågår i 15 dagar.

De åtalade männen nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".