Linköping

Tidigare Linköpingspräst vidare i biskopsvalet i Växjö

Thomas Petersson, som varit kyrkoherde i Ryds församling i Linköping, har gått vidare till andra omgången av biskopsvalet i Växjö.

Prästerna Thomas Petersson, Växjö, och Fredrik Modéus, Lund, gick i dag vidare till andra omgången av biskopsvalet i Växjö stift.

Thomas Petersson, 46, är domprost i Växjö. Han har tidigare arbetat som kyrkoherde i Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin och i Ryds församling i Linköpings och som stiftsadjunkt i Linköpings stift. Han samlade 122 röster av de sammanlagt 619 rösterna.

Fredrik Modéus, 50, är församlingsherde i Lunds domkyrkoförsamling och doktorand i systematisk teologi. Han har skrivit flera böcker och har tidigare arbetat bland annat som kyrkoherde i Helgeands pastorat i Lund. Han fick 231 röster.

Den 3 december avgörs vem av de två som blir ny biskop i Växjö efter Jan-Olof Johansson. I valet deltog fem biskopskandidater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".