Linköpingsjubel, arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Fotboll

Målvaktskris i Linköping inför returen

Anders Mäki: ”Kan specialträna en utespelare”
0:52 min

Linköping krossade ryska Zvezda i den första åttondelsfinalen. Men frilägesutvisningen på målvakten Kathlynn Fraine ställer till problem inför returen i Ryssland nästa vecka.

Det var på tilläggstid i den första halvleken som Linköpings målvakt Kathlynn Fraine blev utvisad efter en kollision med Zvezdas anfallsstjärna José Nahi. Domaren valde att visa ut Kathlynn Fraine, som därmed missar returmötet.

– Det är en delikat situation, vi har HG (Hide Gunn Olsen) som gjorde en fantastisk match i dag, men efter det så har vi bara en F19-målvakt. Det är ju så att i damfotboll har vi inte råd att ha tre målvakter på lönelistan utan då blir det en yngre förmåga och då blir det tränaren Martins (Sjögren) bedömning här om han vill utsätta henne för en sådan situation, eller om han kommer att specialträna någon utav utespelarna, vilket vi har gjort tidigare med lyckat resultat, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".