Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd i Linköping. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd i Linköping. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Linköping

Linköpings kommun satsar på skola och äldreomsorg

Nils Hillerbrand (MP): "Det är en rad skarp förslag"
8:28 min

Satsningar på skola, äldreomsorg och jobb ligger i fokus när den nya majoriteten i Linköping idag presenterar sin budget. Pengarna från satsningen kommer bland annat från kommunens budgetöverskott. 

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet vill bland annat öka personaltätheten i äldreomsorgen och satsa på fritidsverksamhet och sommarjobb för ungdomar. Pengarna till satsningarna kommer bland annat från det överskott som kommunen gör i år. 

Kommunalrådet Nils Hillerbrand (MP) är nöjd med den budget som läggs fram.

– Vi presenterar en rad skarpa förslag som också innehåller en hel del resurser och pengar för det kommande året, säger Nils Hillerbrand.

Paul Lindvall (M), som numera är i opposition i Linköping, är kritisk till hur budgeten har lagts fram.

– Det är ju en välskött och stark ekonomi som vi lämnar efter oss, men framför allt är vi irriterade idag, vi moderater, centerpartister och kristdemokrater, att man lämnar på bordet en budget bara ett par timmar innan den ska beslutas. Det är inte rimliga villkor för att vi i oppositionen ska kunna seriöst att gå igenom och se också hur ställer oss till de olika förslag som presenteras.

– Det är ett underbetyg som man börjar med när det gäller de demokratiska spelreglerna, naturligtvis, säger Paul Lindvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".