Karstorps bildemontering kan komma att flytta efter branden, säger vd Eddie Johnsson.
Karstorps bildemontering kan komma att flytta efter branden, säger vd Eddie Johnsson.
Norrköping

Karstorp kan flytta efter storbranden

Eddie Johnsson: "Vi har lagt ut krokar för att hitta en alternativ fastighet".
1:44 min

Fredagens storbrand som ödelade Karstrops bildemontering utanför Norrköping kan leda till att hela anläggningen byggs upp igen - på ett nytt ställe i Norrköping.

Ägarna letar tillsammans med kommunen efter en ny tomt. För det kommer att ta tid att bygga upp Karstrop på nytt, på samma plats, säger Eddie Johnsson företagets vd:

– Om vi ska bygga upp på den här platsen så tar det väldigt lång tid. Det ska rivas och saneras. Vi har lagt ut krokar för att hitta en alternativ fastighet. Så får vi hoppas att kommunen kan hjälpa oss, för vi måste igång så snabbt som möjligt om vi ska kunna finnas kvar i Norrköping, säger han.

Och tomtmark finns i Norrköping för att bygga upp en ny bildemonteringsanläggning på säger Pontus Lindblom, etableringsansvarig på näringslivskotoret i Norrköpings kommun:

– Områden som är tänkbara är Bråvalla, Händelö och sen kan vi tänka oss att titta utåt Kungsägen, säger han.

Under tiden försöker Karstorps ägare driva verksamheten vidare med hjälp av deras mindre anläggning Valla bildemontering utanför Katrineholm, där flertalet av de 35 anställda i Norrköping nu börjar arbeta.

I Katrineholm införs ytterligare ett skift som ska demontera krockskadade bilar, säger Eddie Johnsson:

– Däremot är produktionsavdelningen och lageravdelningen begränsad, vilket gör att vi börjar bygga nytt lager där redan nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".