Daniel är Östergötlands bäste kock

Daniel Blomqvist från Linköping blev igår utsedd till Östergötlands bäste kock, och i och med det är han historisk eftersom det var allra första gången som denna tävling avgjordes, på den välbesökta Trendmässan i Linköping.

Juryn berömde Daniel Blomqvist för att han med ”professionalism och enkelhet lyft fram råvarornas smaker” och man framhävde också hans handlag och goda teknik.

Till förrätt lagade Daniel Blomqvist en ljummen gäddfärsrulle med kräftstjärtar och fänkål.

Som varmrätt serverade han hjortstek med ugnsbakad, tournerad potatis, stjärnanis-sky och en sauté på trattkantareller, fetaost, ruccolasallad och sockerärtor.

Tävlingen avgjordes på Trendmässan som arrangerades i Linköping under helgen. Det var totalt 270 restaurangkockar som hade fått chansen att skicka in recept till tävlingen. Bland bidragen valdes fyra kockar ut till finalen i Cloetta Center.