Älgko.
Arkivbild: Pernilla Wahlman/TT
Norrköping

Polisen jagade älg i Norrköping

Martin Berggren, polisen: "Vi gjorde bedömde att den var så stressad att vi fick avliva den"
1:22 min

Polisen fick i morse ta emot samtal att en älg sprang omkring i Folkparken. Därefter började en jakt på älgen runt staden.

Älgen siktades efter ett tag på Södra promenaden, Södertull och därefter Vasaparken. En polispatrull fick syn på älgen och följde efter.

Älgen sprang sedan vidare mot Ljura och ridklubben i närheten av Dagsbergsvägen. Polisen försökte att hålla den undan från trafiken. Vid ridklubben inte långt från E22:an trasslade älgen in sig i ett staket. 

– Då gjorde vi bedömningen att den var så stressad att vi fick avliva den på platsen. Vi ville inte att den skulle fara in i city igen. Vi ville inte ha en trafikolycka, säger Martin Berggren på polisen.

En polis med jägarexamen hämtade ett jaktgevär som finns på polisstationen. Därefter sköts älgen. Kommunens kommunjägare kommer att se till att älgen tas om hand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".