Migrationsverket Foto Tahir Yousef Sveriges Radio P4 Östergötland
Migrationsverket Foto Tahir Yousef Sveriges Radio P4 Östergötland
Norrköping

Samtal med Migrationsverket smygbandades

Fredrik Bengtsson, pressansvarig Migrationsverket: "Det är djupt olustigt"
1:18 min

En tidigare chef inom kriminalvården har i smyg spelat in samtal med representanter för andra myndigheter. Nu kan P4 Östergötland avslöja att chefen även smygbandat möten med representanter från Migrationsverket.

För några dagar sedan skrev Aftonbladet om en chef på Kriminalvården i södra Sverige hade spelat in samtal med anställda utan deras vetskap.

Chefen fick inte sparken men uppmanades att lämna sitt uppdrag vilket han gjorde. Kriminalvården som har utrett ärendet vill inte berätta vad det är för samtal chefen har spelat in eller syftet med inspelningarna.

Nu kan P4 Östergötland visa att den tidigare chefen inte bara spelat in samtal med anställda på Kriminalvården - utan att han även spelat in smygbandat samtal med en anställd på Migrationsverket. Chefen deltog inte själv i samtalet.

Migrationsverket utreder just nu bandningarna och pressansvarige Fredrik Bengtsson utesluter inte att de kan komma att göra en polisanmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".