Rosanna Nordrup, marknadsansvarig på Cnema och Josef Kullengård, koordinator på Malmö Arab Film Festival. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio
Rosanna Nordrup, marknadsansvarig på Cnema och Josef Kullengård, koordinator på Malmö Arab Film Festival. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio
Norrköping

Arabisk filmfestival till Norrköping

"Det kändes naturligt att komma till Norrköping"
8:54 min

Cnema samverkar med Malmö Arab Film Festival och bjuder den 23-24 november på arabisk kortfilm långfilm och seminarier. Filmturnén arbetar för ökad mångfald och tolerans.

Festivalen bygger på möten mellan publik, kritiker, filmskapare och skådespelare. Festivalen välkomnar ett antal internationella gäster, däribland skådespelaren Salah Hannuon från den palestinska långfilmen Palestine Stereo.

- Om man ser det som politik så är det så men man kan också sedet mer som en demokratisk sak att visa människans olika sociala förutsättningar, säger Josef Kullengård som är koordinator på Malmö Arab Film Festival.

Festivalen skall spridas i ett tiotal städer och man menar att filmen är ett verktyg för att säga ifrån. Det här är också en chans att se film från andra delar av världen.

- Det blir andra berättelser och historier när andra människor än de vanliga släpps in på arenan, menar Rosanna Nordrup, marknadsansvarig på Cnema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".