Misstänkt mordbrand i Ödeshög

På lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en villabrand i Ödeshög. Enligt polisen finns det en hotbild sedan tidigare och mycket tyder på att branden är anlagd.

– Det finns en historik, en liten hotbild sedan tidigare. Om det är de som har varit framme igen kan vi inte säga just nu, säger Ronnie Dahlqvist, vakthavande befäl på polisen i Östergötland.

Branden startade i en buske vid en altan och spred sig därifrån till huset. Enligt polisen är branden med stor sannolikhet anlagd.

Räddningstjänsten hade på lördagskvällen branden under kontroll och hindrade huset från att bli övertänt genom att bryta upp en del av taket. De boende kunde ta sig ut ur huset utan skador.

– De kan inte bo där i natt. Hela huset är rökskadat, ena gaveln har brunnit och några av fönsterna har gett med sig, säger Ronnie Dahlqvist.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand.

– Det ska göras en teknisk undersökning imorgon när det blir ljust. Vi har genomfört  dörrknackning under kvällen men resultaten kan jag inte uttala mig om, säger Ronnie Dahlqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".