Ekholmens Centrum. Foto:Per Wistbo Nibell/Sveriges Radio.
Ekholmens Centrum. Foto:Per Wistbo Nibell/Sveriges Radio.
Linköping

Samtal pågår om Ekholmens centrum

Muharrem Demirok (C): "Den första fråga som måste lösas är mellan fastighetsägaren och hyresgästerna"
1:35 min

Linköpings kommuns hot om att flytta hela Ekholmens centrum läggs nu på is. En dialog har startat.

Kommunen och fastighetsägaren har inlett en dialog om hur centrumet ska skötas i framtiden. Det centerpartistiska kommunalrådet Muharrem Demirok säger att en lösning finns i sikte.

– Fastighetsägaren har träffat tjänstemän från kommunen och presenterat idéer på hur man kan utveckla centrumet. Och den rapportering jag fått från tjänstemän är att det har varit ganska bra idéer, säger Muharrem Demirok.

Både Linköpings kommun och handlarna i Ekholmen centrum har länge varit missnöjda med hur centrumet skötts av fastighetsägaren Stencap Linköping AB.

Strax innan valet nådde konflikten sitt crescendo. Kommunalrådet Muharrem Demirok hotade att flytta hela Ekholmen Centrum.

Men nu har alltså kommunen och fastighetsägaren börjat samtala. Muharrem Demirok säger ändå att hotet om en flytt inte är helt begravt.

– Jag hoppas vi kan stänga den dörren men den är fortfarande öppen och utredning pågår. Nu ligger bollen hos fastighetsägaren, säger han.

Vi har sökt företrädare för fastighetsägaren Stencap Linköping men inte lyckats nå dem för en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".