Rebecka Gabrielsson.
Rebecka Gabrielsson, Folkpartiet. Foto: Gunilla Olsson/Folkpartiet
Linköping

Blivande kommunalråd i Linköping avgår

Rebecka Gabrielsson lämnar sina uppdrag
1:03 min

Folkpartiets blivande kommunalråd i Linköping Rebecka Gabrielsson lämnar sina uppdrag av personliga skäl. 

Bakgrunden är att Rebecka Gabrielsson enligt Folkpartiet undanhållit information för den innersta kretsen i Folkpartiet i Linköping om hennes kontakter med en kriminell person.

Det är efter att Östgöta Correpondenten avslöjat att Gabrielsson haft personliga kontakter med kriminella som Rebecka Gabrielsson valt att inte fullfölja sitt uppdrag som kommunalråd i Linköping.

- För det första har hon lämnat felaktiga uppgifter till partiet om relationen och för det andra är relationen i sig problematisk som kommunalråd säger Erik Svansbo, ordförande för Folkpartiet i Linköping till P4 Östergötland.

Sveriges Radio försöker nå Rebecka Gabrielsson för få hennes bild av situationen men har ännu inte fått något svar.

I en kommentar på hennes egen facebooksida skriver Gabrielsson att hon lämnar sina politiska uppdrag av privata skäl. Enligt Gabrielsson har hon och hennes familj fått utstå hot och trakasserier under en längre tid. Några ytterligare kommentarer vill hon inte lämna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".