Rebecka Gabrielsson.
Rebecka Gabrielsson, Folkpartiet. Foto: Gunilla Olsson/Folkpartiet
Linköping

Hot och trakasserier bakom avhopp

Kommunalrådet i Linköping Rebecka Gabrielsson (FP), som i dag hoppat av, skriver på sin Facebook-sida att hon och hennes familj under en längre tid har fått utstå hot och trakasserier. 

Folkpartiet i Linköping anser att Gabrielsson undanhållit information om hennes kontakter med en kriminell person.

På Facebook skriver Rebecka Gabrielsson:

”Jag försökte göra rätt och det blev så fel. Jag vill med denna skrivning meddela att jag idag lämnar mitt uppdrag som kommunalråd, gruppledare samt uppdragen i nämnder och bolag för Folkpartiet i Linköping. Detta gör jag av högst privata skäl.

Jag och min familj har under en längre tid fått utstå hot och trakasserier. I det långa loppet är det en ohållbar situation. Skälen för detta är personliga. Jag ber om respekt för detta beslut, för mig och min familjs behov av lugn, ro och säkerhet.

Jag vill inte kommentera detta mera. Låt mig bara få vara ifred.”

Det var i förmiddags som Östgöta Correspondenten publicerade uppgifterna om att Gabrielsson haft personliga kontakter med en kriminell person. Strax efter publiceringen kom beskedet från partiet att hon lämnar alla sin uppdrag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".