Tränare Niklas Czarnecki jublar. Foto: Christina Turesson/Sveriges Radio
Ishockey

Vita Hästen-tränaren summerar första halvan av säsongen

Niklas Czarnecki: "Vi är jättenöjda hittills"
5:33 min

Norrköpingslaget Vita Hästen har nu kommit halvvägs i Hockeyallsvenskan. P4 Östergötland har träffat tränaren Niklas Czarnecki för att utvärdera den första halvan av säsongen.

Med 26 omgångar spelade återfinns Vita Hästen på femteplats i tabellen med 42 inspelade poäng, endast två poäng upp till tabellettan Mora. Inför säsongen var nykomlingen från Norrköping rejält nederlagstippade.
– Vi är jättenöjda med det vi presterat hittills både vad det gäller poäng och prestation, säger tränaren Niklas Czarnecki till P4 Östergötland.

Han lyfter fram den stora ödmjukheten i inledningen av säsongen och det uppoffrande spelet ute på isen som de tyngsta faktorerna till framgången. Niklas är samtidigt fullt medveten om att hälften återstår i en mycket jämn och tajt serie där det kan vända fort, i båda riktningarna av tabellen.
– Vi har ett stort jobb framför oss. Jag räknar med att de kommande matcherna kommer vara ännu tätare och ännu mer dramatiska, säger Czarnecki.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".