Ett slukhål öppnade sig i Linköping. Foto: Privat
Ett slukhål öppnade sig i Linköping. Foto: Privat
Linköping

Slukhål öppnade sig i Linköping

Slukhål öppnade sig i Linköping
1:11 min

På onsdagskvällen fick polisen i Linköping ett ovanligt larm. En person hade upptäckte ett växande slukhål på universitetsområdet.

– Slukhål av den här storleken är lyckligtvis inte särskilt vanligt förekommande och det var tur att ingen ramlade i. Det är mycket folk på universitetsområdet och många som cyklar där i mörkret. Så det var bra att ingen skadats, säger Fredrik Kliman, presstalesman på Polisen i Östergötland.

Det var vid 19-tiden som polisen fick ett samtal om slukhålet vid restaurang Kårallen på universitetsområdet i Linköping.

– Den här anmälaren berättade att bland annat en lyktstolpe hade åkt ner i det här slukhålet och att det växte hela tiden, säger Fredrik Kliman.

När anmälaren ringde polisen mätte hålet två gånger två meter men har sedan växt till tre gånger tre meter, enligt polisen. Det växande hålet luktade avlopp.

– Man kan misstänka att en ledning sprungit läck och underminerat marken, säger Fredrik Kliman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".