Ett slukhål öppnade sig i Linköping. Foto: Privat
Ett slukhål öppnade sig i Linköping. Foto: Privat
Linköping

Stopp i avlopp orsakade slukhål

Fia Jerdhaf, Tekniska verken: " Det är ingen fara att någon kommer att sjunka ner genom jorden"
1:23 min

Det var stopp i en avloppsledning som orsakade slukhålet på universitetsområdet i Linköping i går kväll. Tekniska verken har nu kopplat in en så kallad katastrofpump för att få bort avloppsvattnet.

Det var i går kväll som ett stort hål i marken bildades vid kårhuset Kårallen på universitetsområdet i Linköping. Hålet var till en början två gånger två meter stort och växte. En lyktstolpe följde med ner i hålet, som till slut var tre gånger tre meter stort. Men genom att koppla in vattenpumpen har Tekniska verkens personal fått hålet att sluta att växa. Vid läckan blev marken underminerad, och det var det som orsakade att slukhålet bildades. 

– Arbetet pågår för fullt och området är avspärrat. Det kommer att vara avhjälpt under dagen. Det är ingen fara att någon kommer att sjunka ner genom jorden, säger Fia Jerdhaf, marknadskommunikationschef på Tekniska verken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".