Cyklar parkerade vid förbudsskylt.
1 av 2
Cyklar parkerade vid Trädgårdsföreningen. Foto: Lana Brunell/Sveriges Radio
Niclas Olsson utanför Hälsouniversitetet.
2 av 2
Niclas Olsson, ordförande för Hälsouniversitetets studentkår Consensus. Foto: Lana Brunell/Sveriges Radio
Linköping

Brist på cykelparkeringar skapar konflikter

Niclas Olsson, ordförande för Consensus: "Det blir kaos utanför entrén"
1:37 min

Studenter och personal vid Hälsouniversitet och Universitetssjukhuset i Linköping har problem att parkera sina cyklar när det byggs på området.  Enligt Niclas Olsson, ordförande för Hälsouniversitetets studentkår Consensus har det skapat konflikter.

– Jag tycker det är ganska stort problem, med tanke på att många studenter cyklar. På grund av bygget blir det kaos utanför entrén. Det har försvunnit mycket cykelparkeringar, studenterna ställer sig där det finns plats och det har skapat lite konflikter, säger Niclas Olsson.

När studenterna inte får parkera sina cyklar vid Hälsouniversitetet har de istället ställt cyklarna i Trädgårdsföreningen. Men det gillar inte Trädgårdsföreningens vänner som nu sagt ifrån och satt upp skyltar med cykelparkering förbjuden.

Linköpings kommun anser att det är fastighetsägarens skyldighet att ordna fram cykelparkering för sin personal och sina studenter, men Michael Antamo som ansvarar för fastighetsfrågor inom landstinget, tycker att det är självklart att kommunen också ska hjälpa till att lösa parkeringsproblemet.

– Det blir ändå ett problem för kommunen eftersom många väljer att ställa sig på kommunens mark. Det är ett komplicerat problem med logistiken på US-området ett tag framöver. Det finns ingen enkel lösning på problemet. Vi kan inte lösa det med parkeringar enbart på landstingets mark, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".