Motala

Funktionshindrad påhoppad och rånad

En 81-årig funktionshindrad man överfölls och rånades i ett trapphus i Motala på lördagsförmiddagen.

Det var tack vare övervakningskameror från en livsmedelsbutik i Motala som polisen senare under lördagen kunde gripa den 21-årige man som nu är misstänkt för rån.

– Vi kunde identifiera gärningsmannen via övervakningsfilmen från butiken. Man kunde se den misstänkte stå i närheten av den drabbade mannen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Östgötapolisen larmades strax innan klockan 10 på lördagen om att ett personrån ska ha skett i ett trapphus på Lustigkullevägen.

En äldre 81-årig funktionshindrad man uppger att en yngre man, iklädd rånarluva, tagit hans plånbok med våld, och sedan snabbt försvunnit från trapphuset.

Det framkommer också att den äldre mannen ska ha handlat i en livsmedelsbutik senare under dagen. En polispatrull åker därför dit för att gå igenom butikens övervakningskameror.

– Vi kände igenom honom på signalementet vi fått, men också då han är tidigare känd hos polisen som en kriminell, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

21-åringen är sedan tidigare dömd vid fem tillfällen för olika brott. Bland annat narkotika, stölder och våldsbrott, uppger Östgötapolisen som beslutar att göra en husrannsakan hos 21-åringen.

– En polispatrull åkte hem till honom och mycket riktigt hittar vi plånboken där. Dessutom påträffades stöldsgods från en väskryckning som ska ha skett tidigare i Motala, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

21-åringen är nu gripen och förhörs av polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".