Fredrik Jensen VD Vita Hästen.
Fredrik Jensen VD, Vita Hästen. Foto: Jessica Gredin Sveriges Radio.
Ishockey

Vita Hästen förändrar i spelartruppen

Fredrik Jensen: "De behöver mycket speltid"
1:11 min

Vita Hästen väljer att bryta kontrakten med kanadensarna Justin Donati och Riley Armstrong. Samtidigt är SHL-meriterade centern Alexander Larsson klar för Norrköpingsklubben.

Inför säsongen var Donati och Armstrong två av de mest välmeriterade nyförvärven till Vita Hästens trupp. Värvningen av Donati gjordes möjlig tack vare riktade kapitaltillskott från samarbetspartners.
– Riley och Justin är ju den typen av spelare som behöver mycket speltid för att kunna göra rätt för sig. Vi känner att vi inte kommer kunna ge dem det, säger klubbens VD Fredrik Jensen till P4 Östergötland.

Det står samtidigt klart att 29-årige centerforwarden Alexander Larsson, senast i allsvenska konkurrenten Södertälje och med bland annat 160 SHL-matcher på meritlistan, förstärker laget.
– En duktig hockeyspelare som kan bidra både offensivt och defensivt. Duktig, speedig spelare och en centertyp som förhoppningsvis kan axla en stor roll hos oss, säger Jensen.

Larsson är spelklar till morgondagens hemmamatch mot Asplöven i Himmelstalundshallen.

Rickard Jansson
rickard.jansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".