Kommunhuset Valdemarsvik Foto: Lovisa Gelin/Sveriegs Radio
Kommunhuset i Valdemarsvik som utsattes för ett brandattentat förra veckan. Foto: Lovisa Gelin/Sveriges Radio
Valdemarsvik

Polisen hoppas på framsteg i brandutredning

Polisen hoppas på framgång i brandutredning
0:49 min

Polisen hoppas nu få fram spår för att lösa brandattentatet mot Valdemarsviks kommunhus som inträffade natten till i torsdags.

Utöver vittnesuppgifter om att minst två yngre män befunnit sig vid platsen vid tillfället så har polisen nu säkrat glasflaskor som kastas in i huset och sannolikt innehållit brännbar vätska. Man hoppas kunna hitta DNA eller fingeravtryck på flaskorna. Kommunhuset fick glas- och brandskador vid entrén samt vid ett tjänsterum som tillhör socialförvaltningen. Brottet rubriceras som försök till mordbrand.

Förundersökningsledaren Bo Köpberg säger till P4 Östergötland att branden har likheter med den anlagda branden som upptäcktes i Vammarskolan i centrala Valdemarsvik i början av mars.
Även där användes glas med brännbar vätska som kastades in i skolans pannrum. Branden hann dock inte sprida sig, och ännu är inte brottet löst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".