Linköpings Tingsrätt. Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Linköpings Tingsrätt. Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Norrköping

Tumult i rätten när mordåtalad släpptes

Bandupptagning från rättssalen efter beskedet
0:13 min

En av de mordåtalade bröderna släpps på fri fot. Det blev klart när rättegången om morden i stadsdelen i Hageby i Norrköping i dag avslutades i Linköpings tingsrätts säkerhetssal. När beskedet kom utbröt tumult i rättssalen.

Tingsrätten meddelade att den yngre av de båda mordåtalade männen kommer att släppas på fri fot. Beskedet skapade tumult bland delar av åhörarna som ställde sig upp och skrek i rättssalen. En man som uttalade sig hotfullt i rättssalen greps av polis. Stämningen är mycket irriterad och polisen har blivit tvungen att skydda den 33-årige brodern som släpptes. 
Den äldre av bröderna ska sitta kvar i häkte tills domen faller i början av januari. Han står åtalad för båda morden. Den yngre brodern som nu alltså släpps har enbart stått åtalad för ett av dem. Åklagaren yrkade i går på att båda skulle få livstids fängelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".