Arkösund

Räddades i vattnet - greps av polis

Jim Karlsson: "Tur att vi hittade dem så snabbt, det räddade deras jul".
1:26 min

Fyra personer i en liten öppen båt räddades i vattnen utanför Arkösund i går kväll. En av personerna hade fått ett epilepsianfall och en annan var medvetslös. Efter räddningen greps tre av dem av polis, misstänkta för stöld.

– När vi kom fram låg de och slog mot en bergskant. En av dem var medvetslös, två kraftigt nedkylda och den fjärde hade fått ett epilepsianfall, säger Jim Karlsson, räddningsskeppare på Sjöräddningssällskapet i Arkösund.

De fyra i den öppna ekan var på väg till en husbåt som i somras gick på grund vid en ö utanför Arkösund.

Sjöräddningen hittade ekan en bit utanför Arkösund och bogserade den till hamnen. Där mötte ambulans och polis. En av de räddade fördes till sjukhus för vård. De andra tre greps av polisen misstänkta för stöld, i båten påträffades en del stöldgods.

Vad hade hänt om de hamnat i vattnet?

– I den här temperaturen klarar man sig inte länge i vattnet och ingen av dem hade flytväst. Att vi hittade dem så snabbt och att de inte kom längre räddade nog deras jul, säger Jim Karlsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".