Polisens tekniker i arbete på mordplatsen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens tekniker i arbete på mordplatsen
Norrköping

12 års fängelse för dråp i Hageby

Thomas Bodström, försvarsadvokat: "Man har felaktigt satt en person i fängelse"
2:08 min

12 års fängelse för dråp blev domen mot den 36-årige man som stått åtalad för dubbelmord i samband med det stora släktbråket i Hageby i Norrköping i påskas. Hans 33-årige bror, som också stått åtalad, friades helt av tingsrätten.

Bakgrunden till bråket var en infekterad konflikt mellan två släkter, som kulminerade under påskfirandet. På en gata i stadsdelen Hageby sköts två män, även de bröder, till döds och en tredje skadades svårt skadad, men överlevde.

Åklagaren hade yrkat på att båda bröderna skulle fällas för mord, men Norrköpings tingsrätt slår fast att det som hände inte präglats av planering och att den äldre brodern handlat under provokation i ett mycket snabbt förlopp. Därför döms han för dråp, två försök till dråp och ett fall av grov misshandel.

Hans 33-årige bror, som släpptes redan i samband med att rättegången avslutades, frikänns helt av tingsrätten, som anser att åklagarens bevisning inte varit tillräcklig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".